Tweede expositie Kunstuitleen Veldhoven eo
Kunst kijken, lenen en meenemen (in overleg).

Al diverse keren is de expositie van Kunstuitleen Veldhoven e.o. uitgesteld maar nu gaat het toch gebeuren! Op zaterdag 12 en zondag 13 maart 2022 exposeren diverse kunstenaars (allen aangesloten bij Kunstuitleen Veldhoven e.o.) hun werkstukken,  in dorpscentrum d’Ouw School aan de Oude Kerkstraat 18 in Veldhoven (Oerle) De expositie vindt plaats onder de dan geldende coronaregels, entree is gratis. Openingstijden: Zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Het unieke van deze expositie is, dat u tijdens dit weekend de kunstwerken (beelden en schilderijen) kunt kopen, lenen en (in overleg) meenemen. Gewoonlijk zijn de kunstwerken vooral online te bezichtigen, maar een kunstwerk komt tijdens een expositie natuurlijk veel beter tot zijn recht voor wat betreft kleur, diepte materiaalgebruik en perspectief.

KunstuitleenVeldhoven e.o. beschikt momenteel over een website en Facebookpagina met honderden schilderijen en beelden die voornamelijk digitaal te bekijken zijn. Het collectief bestaat uit bijna 50 amateurkunstenaars uit Veldhoven en omgeving. Met dit initiatief willen zij de mogelijkheid bieden hun kunstwerken ook aan anderen te laten zien. Alle kunstwerken zijn te leen en te koop voor zowel particulieren als bedrijven. Voor 5 euro per maand kan iedereen een kunstwerk lenen. Dit bedrag komt rechtstreeks ten goede aan de betreffende kunstenaar. In geval van koop worden bemiddelingskosten gevraagd door Kunstuitleen Veldhoven e.o. Van deze opbrengst worden zaken bekostigd als foldermateriaal, de website en het inrichten van de exposities.

Sommige schilderijen van Kunstuitleen Veldhoven e.o. zijn te bewonderen in een aantal Veldhovense horecagelegenheden, waar ze ook regelmatig gewisseld worden. Op aanvraag zorgen de medewerkers van de kunstuitleen ervoor dat de muren van bedrijven en restaurants mooi worden aangekleed. Tijdens de expositie zijn ook KunstKadobonnen te koop. Leuk om cadeau te geven bij een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: kunstuitleenveldhoveneo@gmail.com