Ben je amateurschilder en woon je in de omgeving van Veldhoven? Wil je je schilderwerken uitlenen, exposeren of verkopen? Doe gerust met ons mee!

Hoe werkt het?
De schilderijen die jij als kunstenaar beschikbaar wilt stellen voor Kunstuitleen Veldhoven e.o. blijven gewoon bij jou in de opslag. Wij beheren enkel een digitaal overzicht (op de website en Facebook). Zo gauw zich iemand meldt die jouw schilderij wil lenen, brengen wij jullie met elkaar in contact. We sturen je dan een Kunstuitleenovereenkomst toe waarin o.a. vermeld wordt dat jij je schilderij voor 5 euro per maand uitleent. Je kunt met de ‘huurder’ zelf afspraken maken over de leentermijn en een eventuele koopoptie. De 5 euro wordt rechtstreeks door de huurder naar jou als kunstenaar overgemaakt. Daar zitten wij als Kunstuitleen Veldhoven niet tussen. Op het moment dat een schilderij van onze site verkocht wordt, vragen wij 15% van de verkoopprijs. Deze bemiddelingskosten gebruiken wij weer om te investeren in onze activiteiten.

Wat moet je doen?
Vul eerst het inschrijfformulier in en dan kun je beginnen met het doorsturen van de afbeeldingen (jpg) van jouw werkstukken. Je kunt deze mailen naar kunstuitleenveldhoveneo@gmail.com.
Als je ze nummert en opslaat met de informatie erbij (zie voorbeeld hieronder) dan is het voor ons makkelijker om e.e.a. op Facebook en de website te plaatsen.

Voorbeeld:
1.‘titel werkstuk’ 50×60, door (naam), lenen voor 5 euro per maand, te koop voor … euro.

Om de verkoopprijs te berekenen, hanteren wij de volgende formule: Lengte+breedte x 1½ (of 2, met een maximum van factor 4, maar factor 2 wordt veel gehanteerd bij amateurkunstenaars). Dus als een schilderij 50×70 is, wordt de verkoopprijs minimaal 180 euro. Uiteraard ben je verder vrij in het bepalen van de verkoopprijs.

Wat kost het?
Nu jouw schilderijen op verschillende plaatsen te zien zijn, is de kans veel groter dat je werken verkocht worden. Voor al het regelwerk (contact met locaties, schilderijen, exposities inrichten en kaartjes printen, etc.) houden we 15% bemiddelingskosten in op de verkoopprijs van jouw schilderij.
Daarnaast vragen we eenmalig inschrijfgeld van 5,= en ieder jaar 12,50 euro contributie om de voorkomende kosten (zoals, hosting website, kopieerkosten, het opstellen van juridische overeenkomsten, etc.) van te betalen.