Kunst Kijken, Lenen en Meenemen


Ruim 40 verschillende amateurkunstenaars doen dit jaar mee aan de jaarlijkse expositie van Kunstuitleen Veldhoven e.o. Op zaterdag 9 en zondag 10 maart 2024 exposeren zij hun werkstukken in dorpscentrum d’Ouw School aan de Oude Kerkstraat 18 in Veldhoven (Oerle) De expositie bestaat uit 177 kunstwerken (schilderijen èn beelden gemaakt van paverpol, powertex, hardsteen of glas).
Openingstijden: Zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis.

Het unieke van deze expositie is, dat u tijdens dit weekend de kunstwerken rechtstreeks kunt kopen, lenen en (in overleg!!) kunt meenemen. Gewoonlijk zijn de kunstwerken vooral online te bezichtigen, maar een kunstwerk komt tijdens een expositie natuurlijk veel beter tot zijn recht voor wat betreft kleur, diepte materiaalgebruik en perspectief.

KunstuitleenVeldhoven e.o. beschikt momenteel over een website en Facebookpagina met honderden schilderijen en beelden die voornamelijk digitaal te bekijken zijn. Het collectief bestaat uit 50 amateurkunstenaars uit Veldhoven en omgeving. Met dit initiatief willen zij de mogelijkheid bieden hun kunstwerken ook aan anderen te laten zien. Alle kunstwerken zijn te leen en te koop voor zowel particulieren als bedrijven.
Voor 5 euro per maand kan iedereen een kunstwerk lenen. Dit bedrag komt rechtstreeks ten goede aan de betreffende kunstenaar. In geval van koop worden bemiddelingskosten gevraagd door Kunstuitleen Veldhoven e.o. Van deze opbrengst worden zaken bekostigd als foldermateriaal, de website en het inrichten van de exposities.


Sommige kunstwerken van Kunstuitleen Veldhoven e.o. zijn te bewonderen in horecagelegenheden of andere locaties. Deze worden regelmatig gewisseld. Op aanvraag zorgen de medewerkers van de kunstuitleen ervoor dat de muren van bedrijven en restaurants mooi worden aangekleed. Tijdens de expositie zijn ook KunstKadobonnen te koop. Leuk om cadeau te geven bij een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid.